Muut projektit

Onnistunut kestävän kehityksen muutos riippuu tieteidenvälisestä ja poikkitieteellisestä tiedosta sekä vahvasta toimijoiden yhteenliittymästä, kun otetaan huomioon muutoksen esteet sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla. EU 1.5 asteen elämäntavat -tiiminä olemme erittäin kiinnostuneita yhteydenpidosta ja yhteistyöstä samanlaisiin tavoitteisiin pyrkivien projektien ja toimijoiden kanssa kaikkialla maailmassa. Pyrimme tukemaan toisiamme jakamalla menetelmiä ja oivalluksia sekä kehittämällä yhteisiä viestintä- ja kommunikaatiostrategioita. Aloitamme parhaillaan yhteistyötä saman Horisontti 2020 -ohjelman puitteissa rahoitettujen "sisarprojektiemme" kanssa: FULFILL ja CAMPAIGNers. Laajennammekin verkostoamme jatkuvasti koko projektin ajan. Mikäli olet kiinnostunut yhteistyöstä kanssamme, ota meihin yhteyttä: info@onepointfivelifestyles.eu. Kuulemme sinusta mielellämme!

FULFILL

FULFILL-projekti nostaa esiin riittävyyden kohtuullisuuden tutkiessaa elämäntapamuutosten ja kansalaisten sitoutumisen osuutta Euroopan hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä ja Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteiden saavuttamisessa. FULFILL käsittää kohtuullisuusperiaatteen yhteiskunnan, infrastruktuurin ja sääntelyn luomisena olosuhteille, missä yksilölliset ja kollektiiviset elämäntavat vähentävät energian kysyntää ja kasvihuonekaasupäästöjä siinä määrin, että ne ovat planetaaristen rajojen sisällä ja edistävät yhteiskunnan hyvinvointia. Kohtuullisuusperiaatteen valintaa tukee lisääntynyt keskustelu aiheen ympärillä, mikä puolestaan korostaa sen mahdollisuutta edistää ilmastonmuutoksen hillitsemistä. Lisäksi se antaa mahdollisuuden tarkastella elämäntapoja sosioteknisessä siirtymävaiheessa kokonaisuudessaan yksittäisten käyttäytymismallien tai tiettyihin alueisiin keskittyvien strategioiden sijaan. Kohtuullisuusperiaatteen kriittinen ja järjestelmällinen soveltaminen elämäntapamuutoksiin ja niiden hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen liittyvien vaikutusten sekä myöhempien suunniteltujen tai tahattomien seurausten arviointi ovat siksi tämän hankkeen ytimessä. Kohtuullisuusperiaate ja kohtuulliset elämäntavat ovat FULFILLin ytimessä ja ovat siten kaikkien työpakettien ja suoritteiden ohjaava periaate.


CAMPAIGNers

The EU-funded CAMPAIGNers project aims to revolutionise the way lifestyle transformation research is conducted and how it informs policies.
CAMPAIGNers builds on previous consortium-led projects that substantially improved the understanding of societal structures and interventions that encourage lifestyle shifts, and identified limitations to the existing evidence-base. Namely, current lifestyle transformation research is either limited to narrow, specific contexts or groups, or deals in hypothetical behaviours where most citizens do not have real experiences to draw on.
CAMPAIGNers’ ground-breaking approach overcomes these drawbacks by implementing a ‘goal-setting network’, where over 100,000 citizens receive and create challenges to try out tailored adaptations to their daily routines via an engaging app. Their responses to these challenges, associated treatments, and short questionnaires will deliver unprecedented data of behavioural processes, (local) barriers to change, and motivators, allowing for empirically-based scientific support of cities in crafting policies to encourage low-carbon lifestyles.

EU-rahoitteinen CAMPAIGNers-projekti pyrkii mullistamaan elämäntapamuutostutkimuksen ja sen vaikutuksen politiikkaan. CAMPAIGNers perustuu aikaisempiin konsortiovetoisiin hankkeisiin, jotka merkittävästi paransivat ymmärrystä yhteiskunnallisista rakenteista ja interventioista, kannustivat elämäntapamuutoksiin ja tunnistivat rajoituksia olemassa olevalle näyttöpohjalle. Nykyinen elämäntapamuutostutkimus rajoittuu joko kapeisiin, spesifeihin yhteyksiin tai ryhmiin, tai käsittelee hypoteettisia käyttäytymismalleja, mistä useimmilla kansalaisilla ei ole todellisia kokemuksia ja mitä heidän on vaikea hyödyntää.
CAMPAIGNers-projektin uraauurtava lähestymistapa kumoaa nämä haitat ottamalla käyttöön "tavoitteiden asettamis -verkoston", jossa yli 100 000 kansalaista voi vastaanottaa ja luoda haasteita kokeillakseen päivittäisiä rutiineitaan räätälöidyillä mukautuksilla mukaansatempaavan sovelluksen kautta. Heidän vastauksensa näihin haasteisiin, niihin liittyviin hoitoihin ja lyhyisiin kyselylomakkeisiin tuovat ennennäkemättömän paljon tietoa käyttäytymisprosesseista sekä (paikallisista) muutoksen esteistä ja motivoijista, mikä mahdollistaa empiirisesti perustuvan tieteellisen tuen kaupungeille vähähiiliseen elämäntapaan kannustavien sääntelyiden laatimisessa.