ILMASTOPALAPELIN SAKSANKIELINEN VERSIO ON NYT SAATAVILLA

Image
Ilmastopalapeliä pelataan ryhmissä (lähde: D-mat)
Ilmastopalapelin pelaamista ryhmissä (lähde: D-mat).
2023-09-12

EU 1.5° Lifestyles -hankkeen suomalainen yhteistyökumppani D-mat on tuonut markkinoille Klimapuzzlen, saksankielisen version alkuperäisestä Ilmastopalapalapelistä. D-matin Ilmastopalapeli toimi myös perustana EU 1.5° Lifestyles -hankkeessa viidessä kohdemaassa (Saksa, Unkari, Latvia, Espanja ja Ruotsi) kehitetyille ilmastopalapeleille.

Ilmastopalapeli on suunnittelu- ja oppimispeli yksilöille ja kotitalouksille, sekä myös kouluryhmille ja muille ilmaston lämpenemisen hillitsemisestä kiinnostuneille. Peli havainnollistaa henkilökohtaisen elämäntapamuutoksen suuruutta ja vähähiilisten elämäntapavaihtoehtojen merkitystä suhteessa Pariisin ilmastosopimuksen 1,5 asteen tavoitteeseen.

Sen lisäksi, että Ilmastopalapeli auttaa selvittämään henkilökohtaisen polun kohti 1,5 asteen tavoitetta ja tutustumaan ilmastoystävälliseen elämäntapaan, se myös ohjaa pohtimaan, mitä yhteiskunnassa on muutettava, jotta kestävä elämäntapa olisi helpompi ja nopeampi toteuttaa. Näin se auttaa ihmisiä toimimaan aktiivisesti jokapäiväisessä elämässään ja ymmärtämään, että muutos ei koske vain jokaista meistä, vaan myös yhteiskuntaa, jossa elämme.

Image
Ilmastopalapelin palojen koko kuvastaa niiden vähennysvaikutuksia (lähde: D-mat)
Ilmastopalapelin palojen koko kuvastaa niiden vähennysvaikutuksia (lähde: D-mat).

Ilmastopalapeli on nyt saatavilla saksaksi Saksassa ja englanniksi, suomeksi ja ruotsiksi Suomessa tai vastaavissa maissa, joissa energiantuotanto on suhteellisen vähähiilistä. Ilmastopalapelejä ovat hankkineet esimerkiksi koulut ja yliopistot, kunnat, kirjastot sekä myös yritykset ja yksityishenkilöt, jotka ovat kiinnostuneita ilmaston lämpenemisen hillitsemisestä.

Lisätietoa myynnissä olevasta Ilmastopalapelistä osoitteessa ilmastopalapeli.fi.

Michael Lettenmeier, D-mat

Tämä uutinen on nosto EU 1.5° Lifestyles-hankkeen viimeisimmästä uutiskirjeestä. Koko uutiskirjeen pääset lukemaan englanniksi täältä ja kaikki hankkeen uutiskirjeet löydät täältä.